tirsdag 26. juni 2012

Løpsrapport, quattromarathon.

Hva får en til å ville løpe fire maraton på like mange dager? Det er flere grunner til det. For folk som ikke deler min lidenskap er det ikke sikkert at noen av dem er gode, men det får så være.

Jeg prøver å få til minst en tur til Danmark i året, og jeg hadde ikke funnet noe annet som passet. Siden jeg har satt ett 24 timersløp til høsten som årets målsetting synes jeg dette kunne være god trening mot dette. Det er alltid artig med nye utfordringer. Fire rolige maraton på fire dager hadde ikke vært noen utfordring, så jeg ville prøve å løpe dem relativt raskt med mål om å ha snitt på under 3:30. For meg som har bestenotering på 3:18 er det rimelig raskt.

Jeg fikk innbydelsen på facebook, synes det så interessant ut og fikk raskt med meg Tor-Rune på turen.

I ettertid kommer jeg hverken å bli husket for resultatet eller prestasjonen, men for min eminente planlegging. Eller kanskje mangel på sådan. Jeg bruker vanligvis å ha meget god kontroll på reiseruter og overnatting, men denne gangen bommet jeg stygt. Jeg meldte meg på i god tid før løpet og fant reiserute og overnattingsalternativer som jeg klarerte med Tom-Rune. Så glemte jeg å booke alt sammen. 

Søndag før avreise kom jeg plutselig på at ingenting var bestilt. Litt flaks hadde jeg, for jeg hadde i mellomtiden mottatt ett godt tilbud fra colorline på båtreisen. Overnatting i nærheten var derimot ikke å oppdrive, så jeg begynte å søke litt lenger unna. Nå var det tabben skjedde. Booking.com som jeg søkte på oppga selvfølgelig avstanden til Kalundborg i luftlinje og ikke i kjørelengde. Dermed fant jeg ett billig hotell i Odense som jeg booket. Danmark er jo ett bittelite land så det kunne ikke være noen sak.

Jeg oppdaget ikke fadesen før jeg lå på hotellrommet i Odense og sjekket kartet på iPaden. Det ble noen kilometer ekstra med kjøring og noen kroner i bompenger, men hva gjør man ikke for at folk skal få seg en god latter. Dette ble faktisk en fin møte å bli kjent med folk på, i løpet av kort tid visste alle hva jeg hadde gjort og i fremtiden regner jeg med at jeg bare trenger å hinte om en tur til Danmark så har noen fikset overnatting til meg.

Løpene skulle gå torsdag og fredag kl. 17 og lørdag og søndag kl. 10. Dette betydde kort hvile fra fredag til lørdag. Vi dro med Superspeed fra Larvik onsdag morgen og var fremme på hotellet i Odense tidlig på ettermiddagen. Jeg har faktisk stamrestaurant i Odense så der spiste vi middag. Djengis Khan med mongolsk  buffet. Jeg tror ikke de tjente så mye penger på meg. Sightseeing dagen før løp er ingen god idé så vi dro tilbake på hotellet og slappet av.

Slappet av gjorde vi også til langt på dag, torsdagen, før vi satte kursen mot Kalundborg. Her spsite vi middag før vi fant frem til klubbhuset til 5 tårns motion. Vi var tidlig ute, men etterhvert kom det flere folk til.Tom-Rune var klar til løp, litt skeptisk ettersom han ble skadet under skogsmaraton helgen før.


En utflyttet nordmann fant vi også:
Øyvind Martinsen, triatlet som løp 4 halvmaraton.
To jenter som elsker å løpe:
Annette som skal løpe 366 maraton på 365 dager,
 og Henriette som hittil i år har løpt 40 maraton.
Første dagen hadde vi strålende vær så jeg valgte singlet å løpe i. Første løpet var åtte runder á ca. 5.3km og var relativt flatt. Litt uvant å starte lange løp på kvelden, men det gikk seg til. Det var en litt tung dag og underveis grudde jeg meg til de tre neste løpene.Vi hadde mye motvind underveis som man måtte jobbe seg igjennom. Roet litt ned på slutten og kom inn på 3:28:16. Fornøyd med tiden, men var litt for sliten, noe jeg regnet med kom av halsondet jeg hadde hatt noen dager i forveien. Tom-Rune kom seg igjennom men måtte konstantere at det kun ble det ene løpet for ham. Han klarte såvidt å gå de neste dagene. Passet meg egentlig fint, da fikk jeg privatsjåfør.

Tiden mellom løpene brukte jeg kjedelig men greit, lå på senga og slappet av, spiste det jeg orket og sov så mye som mulig.

Andre løpet gikk i en sløyfe på 10.55 km som vi løp 4 ganger. Denne var betraktelig mer kupert i første halvdel og så godt som flat i andre. Jeg hadde regnet med at det kom til å bli en tyngre dag siden det ikke hadde vært optimalt dagen før. Dagsformen er umulig å spå og dette var en meget god dag. Holdt stort sett samme fart som dagen før og roet litt ned på slutten. Tiden ble 3:28:58,  mye bedre enn forventet, men også en dag der milene bare gled avgårde. Deilig.

Med kort tid til restitusjon før lørdagens løp var jeg skeptisk på forhånd, og det ble også det tyngste. Løpet gikk i samme løypa som dagen før. Underveis hadde vi mye vær, fra strålende sol til regn som hamret i bakken. Jeg var også plaget med smerter i ett kne, men det gikk over etter ett par mil. Det ble ett jobbeløp, og jobben ble gjort på 3:32:26. Snittet på 3:30 hang nå i en tynn tråd. I sammendraget ledet jeg faktisk med 6 minutter så jeg hadde noe å kjempe for i siste løpet.

Siste løpet skulle gå i samme trasé som det første, jeg var glad for å slippe bakkene. Oppladningen var ikke den beste da noen naboer til hotellet arangerte St.Hans fest med meget høy musikk til langt på natt. Jeg var veldig skeptisk og trøtt når jeg stilte på startstreken. Jeg startet i samme tempo som tidligere dager og kjente at beina var litt "rare" de første kilometrene. Dette slapp og resten av løpet var en lang nytelse.  Jeg så underveis at jeg økte på Mogens som var nærmest i sammendraget og husker at jeg tenkte at jeg kunne roe ned og kontrollere inn til mål. Men kroppen ville ikke roe ned, det var bare å koste på. En helt utrolig følelse, jeg har sjelden følt meg mer levende enn jeg gjorde da. Det beste er at når man får en slik opplevelse så sitter den i dager etterpå, bedre rus kan man ikke få.

Siste løpe ble utrolig nok det desidert raskeste på 3:24:22, noe som ga meg 13:54:02 i totaltid og seier med 14 minutters margin.


Ett fantastisk flott arrangement som jeg anbefaler for alle. Man kan velge mellom halvmaraton og helmaraton og løper så mange løp man selv vil. Og slike "små" løp er billige i Danmark, for 4 maraton betalte jeg 350 DKK totalt. Takk til Tom-Rune som passet godt på meg etter at han selv måtte bryte. Takk også til arrangøren som gjør det mulig å få slike opplevelser. 

Til mine danske venner, nye som gamle, vi sees forhåpentlig snart igjen. Til slutt noen bilder Tom-Rune tok fra løypa siste dagen.


2 kommentarer:

 1. Dette frister veldig Ragnar. Håper jeg får muligheter til å bli med på noe slikt en gang. Måten du skriver om dette på får det til å virke så lett liksom :) Merker at jeg også savner en løpetur i DK, herlig. Lykke til med neste trekk !!

  Igjen......GRATULERER !

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er gøy med noen slike "stunts". Det er bare å trene så er du snart klar for det. Danmark er flott å løpe i, ikke alltid så flatt som man skulle tro/ønske. Vi sees plutselig på ett løp!

   Slett